Luzia Collective

kr143.00kr522.00 ink. Mva.

Produktnr: I/A Kategori:

Beskrivelse

Land: Brasil
Område: Sul de Minas
Kooperativ: Luzia
Bønnetype: Bourbon og Catuai
Prosess: Bærtørket
Smak: Sjokolade, karamell og hasselnøtter

Denne kaffen er et samarbeid mellom kvinner som ønsker å synliggjøre kvinners rolle i produksjon av kaffe i Brasil. Gjennom forelesninger, workshops, kurs og foredrag har de etablert et sterkt fellesskap og grunnlag for å produsere kvalitetskaffe,.

Luzia kollektiv er en blanding av kaffe fra flere ulike gårder og leveranser. Kollektivet samarbeider om å produserer avlinger av høye kvaliteter gjennom bl.a. nettmøter hvor de kan lære av hverandre. De støttes også av Kooperativet med teknisk bistand fra en agronom.

Bøndene som bidro til akkurat dette partiet med kaffen sin er:
– Marlene Magalhaes Bachiao. Marlenes gård Sitio Prata ligger på 1150 moh og klimaet gir optimale forhold for å dyrke kaffe av høy kvalitet. Den fine plasseringen av gården i terrenget legger til rette for enkel produksjon, og det brukes selektiv mekanisering alt etter ønske om kvalitet.
– Juliana Bernardes. Gården hennes Sitio Posses ligger på 1100 moh. Hun pleide å være involvert i kaffedyrking for å hjelpe på familiegården, inntil hun begynte å fokusere mer på prosesser etter innhøsting. Hun har i dag innført en rekke forbedringer i etterarbeidet av kaffen på egen og andres farmer.
– Elizabeth Franco. Hun arvet Sitio Palmital fra faren, bestemte seg derfor for å bytte karriere fra undervisning til kaffedyrking. Sitio Palmital ligger på 1100 moh.
– Taiane Mirande eier Fazenda Quita, som ligger på 1100 moh. Taiane er lidenskapelig opptatt av å produsere kaffe av høy kvalitet, og bestemte seg derfor for å studere Agronomi og ta kunnskapen sin til neste nivå, noe kaffen beviser med sin rene og gode smak.

Tilleggsinformasjon

Vekt I/A
Størrelse

250gram, 1kg